Surface X1 G Zqv F7 Tw unsplash
Sales

De effectiviteit van interne referenties

Het gebruik van eigen medewerkers in het rekruteringsproces is een strategie die veel bedrijven hanteren. Wij ook! Ruim een derde van de Madison medewerkers is via een interne referentie bij ons terechtgekomen én ook effectief gestart. Deze aanpak biedt diverse voordelen, van het verbeteren van de kwaliteit van aanwervingen tot het besparen van kosten.

Culturele fit en kwaliteit van aanwervingen.

Als bedrijf houd je bewust vast aan bepaalde waarden en principes die de volledige werking van je bedrijf bepalen, zowel intern als extern. Bij Madison bijvoorbeeld zoeken wij personen met een zekere intellectuele bagage die tegelijk een sterke commerciële intuïtie hebben. Ze moeten enerzijds technische materie kunnen begrijpen, maar anderzijds ook prioriteiten en kansen kunnen herkennen.

Sollicitanten die bij ons over de vloer komen moeten daarom aan bepaalde bedrijfsculturele criteria voldoen, omdat ze uiteraard de bedrijfsidentiteit moeten uitdragen, zouden ze worden aangenomen.

Ons sollicitatieproces is speciaal gecreëerd om zo’n talent te herkennen, maar is nooit 100% waterdicht. We vertrouwen daarom ook enorm op de instroom die binnenkomt vanuit onze bestaande medewerkers. Zij dompelen zich immers elke dag onder in onze werking en zijn tegelijk de beste filter om op te merken of iemand goed bij ons zou passen.

Je bereikt bovendien ook mensen die je anders nooit zou bereiken. Je versnelt het proces aanzienlijk en drukt daarom ook de aanwervingskosten. Je moet namelijk geen zoektocht inrichten (of laten inrichten) én je delibereert vaak minder intensief over bepaalde parameters.

Werknemersbetrokkenheid en Retentie.

Het feit dat werknemers zelf kandidaten kunnen aanreiken en zien opstarten, geeft sowieso voldoening, maar des te meer omdat ze daadwerkelijk bijdragen aan de stabiele uitbreiding van het bedrijf.

Onze eigen cijfers tonen ook aan dat medewerkers die via een interne referentie bij ons zijn gestart, langer blijven en in de meeste gevallen ook veel minder moeite hebben met het doorlopen van ons trainingsprogramma. Ze worden sneller “matuur” binnen onze principes.

Medewerkers stimuleren via incentives?

Een instroom aan interne referenties is bij voorkeur een natuurlijk proces, zonder incentives. Dat impliceert natuurlijk dat eigen werknemers ten allen tijde hun radar hebben aanstaan voor commercieel talent dat bij ons past. En bij veel van onze consultants is dat ook het geval.

Toch kunnen incentives zeker helpen om andere medewerkers te activeren en reeds actieve consultants extra te motiveren. Zo loopt onze referral fee op tot 8000 euro, wanneer iemand door een medewerker is aangebracht, start en vervolgens een bepaalde periode in dienst blijft.

Het gebruik van eigen medewerkers in het rekruteringsproces is een veelzijdige strategie die niet alleen de kwaliteit en efficiëntie van aanwervingen verbetert, maar ook bijdraagt aan kostenbesparing, werknemersbetrokkenheid en netwerkuitbreiding. Deze benadering creëert een win-winsituatie voor zowel het bedrijf als de medewerkers.


Inzichten in recruitment, IT & Engineering, maandelijks geplaatst.

Gerelateerde trends & Inzichten

Sales

Een vreemd paradox: inefficiënte sollicitatieprocessen om schaars talent aan te werven.

5 minuten leestijd
Lees meer
Sales

Madison is genomineerd voor Trends Gazellen 2024!

1 minuut leestijd
Lees meer
Sales

De Synergie van AI en Menselijkheid in Recruitment.

4 minuten leestijd
Lees meer
Sales

Madison Breidt uit met Nieuwe Sales Afdeling

2 minuten leestijd
Lees meer

Geïnspireerd? Ontdek al onze vacatures!

Met Madison specialiseren wij ons in recruitment voor IT'ers, Ingenieurs en Supply Chain experts, enkel en alleen in Vlaanderen.

Business Development Executive (E-Learning)
Sales inHouse Aartselaar

Bij deze onderneming streven ze ernaar anderen in staat te stellen betere producten, diensten en bedrijven te bouwen via e-learning en live lessen. Ze bieden zowel online als live lessen op locatie aan, waardoor hun klanten flexibiliteit en gemak ervaren. Ze streven ernaar ervoor te zorgen dat analisten en architecten alle middelen hebben om up-to-date te blijven—levenslang leren voor analisten en architecten. Wat jij gaat doen: Het moeiteloos legg…

Lees meer
Sales IT Executive - Regio Oost-Vlaanderen
Sales inHouse Merelbeke

Wij zijn op zoek naar een Sales professional die een essentiële rol zal spelen in dit groeitraject. In samenwerking met onze managing partners draag je bij aan het vergroten van onze klantenkring en het versterken van onze positie in de markt. Deze functie vereist uitmuntende commerciële vaardigheden, een diepgaand begrip van de IT-sector en het vermogen om duurzame relaties op te bouwen en te onderhouden met zowel klanten als partners. Jouw verantwoordelijkheden omvatten:…

Lees meer
Project Sales Engineer (Chemical Process Technology)
Sales inHouse Kortrijk

Voor onze klant, een gespecialiseerde producent op vlak van procesoplossingen binnen de chemie, ben ik op zoek naar een Project Sales Engineer regio Kortrijk! Als Sales Engineer werk je nauw samen met de Project Engineer, in deze synergetische samenwerking springt je bij waar nodig, en vice versa. De verantwoordelijkheden van de Sales Engineer strekken zich uit van aanvraag tot aan het bestelproces, waarna een naadloze overdracht naar de Project Engineer plaatsvindt. Je komt in…

Lees meer