Groepsfoto 2 Easy Resize com

Waarom werken bij Madison?

Bij Madison zijn we steeds op zoek naar nieuwe talenten om ons team te komen vervoegen. Allemaal goed en wel, maar daar zijn we natuurlijk niet alleen in. Waarom moet jij kiezen voor Madison? We vatten het graag even voor je samen.

Specialisatie is key

We noemen onszelf met enige trots een atypisch rekruteringskantoor. Atypisch? En waarom dan wel? Recruiters hebben namelijk niet altijd de beste reputatie. Ze zijn vaak opdringerig, bombarderen kandidaten met irrelevante vacatures en hebben vaak niet de vaktechnische kennis die in bepaalde sectoren broodnodig is.

Bij Madison is het sleutelwoord specialisatie. Zo werkt er bijvoorbeeld binnen Engineering een voormalig maintenance manager, binnen Supply Chain een handelsingenieur met specialisatie Supply Chain, enzovoort. Door die vakkennis te koppelen aan heel straffe recruiters, kunnen we bedrijven en kandidaten gefundeerd advies op maat geven. Zo hoeven we dus niet terug te vallen op de pusherige tactieken die je te vaak ziet binnen rekrutering. Bovendien groeien al onze consultants zo uit tot experts in hun sector.

Of zoals industrieel ingenieur Willem het omschrijft: “mijn team kan misschien zelf geen pomp uit elkaar halen, maar ze weten wel hoe ze werkt.” Naast de grondige in-house trainingen, is er trouwens ook altijd ruimte om externe opleidingen te volgen. Zo ben je altijd mee met de laatste ontwikkelingen in je sector.

Uniek commissiesysteem

Ook in ons commissiesysteem -een van de allerbeste op de markt- zijn we uniek. Bij veel recruitmentkantoren krijg je een laag basisloon en een hoge commissie of andersom. Bij ons krijg je the best of both worlds met een zeer aantrekkelijk basisloon én hoge commissies die bovendien ook optimaal uitgedacht zijn. Omdat topprestaties nu eenmaal mooie beloningen verdienen.

Oh ja: bij Madison hebben we ook een grondige hekel aan overdreven micromanagement. Onze consultants zijn één voor één experts in hun vak, waardoor we kunnen werken met een heel vlakke structuur waarbij iedereen de vrijheid krijgt om zijn eigen agenda te bepalen, thuis of op kantoor. Daarnaast hangt er altijd een heel losse sfeer waarbij er genoeg gezwanst kan worden.

We leggen je in de watten

Dat onze aanpak zijn vruchten afwerpt, is duidelijk te zien aan de resultaten. Op zes jaar zijn we uitgegroeid tot een kantoor met vijfentwintig consultants met een zeer laag verloop. Ons engineering team bestaat bijvoorbeeld nog altijd uit dezelfde mensen als drie jaar geleden, een zeldzaamheid in onze sector.

Door regelmatige teambuildings en uitstapjes te doen, versterken we de band tussen onze collega’s. Kijk bijvoorbeeld naar onze tweemaandelijkse Team Targets. Iedereen wordt verdeeld in kleine groepjes en werkt samen naar bepaalde targets waar steeds mooiere prijzen aan vasthangen. Skydiven, racen op een circuit, een Champions League match gaan kijken of een dagje wellnessen, eten en overnachten in La Butte Aux Bois of Botanic Sanctuary. Het kan allemaal!

“Als slanke, vlakke organisatie met weinig overheadkosten, kunnen we onze winst terug investeren in onze mensen. Net door het feit dat we zo’n getalenteerd team van consultants hebben, is er de ruimte voor hoge lonen en extralegale voordelen. Daarnaast kunnen we ook constant innoveren en investeren in de allerbeste tools zodat onze consultants optimaal ondersteund kunnen presteren. We vinden het dus niet meer dan normaal dat onze mensen beloond worden voor hun fantastische prestaties”, aldus zaakvoerder Thomas Vleugels. “We kijken constant waar we kunnen bijsturen zodat iedereen optimaal kan mee profiteren van de successen van Madison. Zo zijn we bijvoorbeeld recent gaan aankloppen bij ons sociaal secretariaat om de nettovergoeding voor iedereen te verhogen. Onze mensen werken immers thuis en we wilden graag ons steentje bijdragen om de energiefactuur wat te verzachten.”

Je eerste dag

Dus wat kan je verwachten als je start bij Madison? Om te beginnen ligt er op dag één een uitgebreid extralegaal pakket (iPhone, Macbook, maaltijdcheques, hoge nettovergoedingen, verzekeringen, …) op je te wachten. Daarnaast kan je kiezen tussen een bedrijfswagen, of een mobiliteitsbudget als je geen wagen nodig hebt. Na de nodige trainingen is het tijd voor een ander belangrijk aspect van de Madison-cultuur: eten! We zitten namelijk in hartje Antwerpen, dus er is altijd voor iedereen wat wils. Op zonnige dagen lonken de terrasjes aan de Vogelenmarkt, maar doorgaans laten we het eten tot ons komen. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat er voor de lunch al een stuk of tien Deliveroo drivers gepasseerd zijn.

Ben je toch iets te enthousiast in de pizza’s, hamburgers of bagels gedoken? Geen probleem: onze IT-teamlead en crossfitter extraordinaire Gregg stelt met veel plezier zijn diensten als foodcoach ter beschikking. We hopen dat je van pindakaas en rozijnen houdt.

Kortom: heb je goesting om jezelf te verdiepen in de boeiende wereld van Software, IT, Engineering, Techniekers of Supply Chain? Wil je leren van topconsultants, groeien in je job en een deel worden van een hecht team dat elkaar elke dag ondersteunt? Bekijk dan zeker onze interne vacatures of neem contact op met onze interne recruiter Dagmar voor een vrijblijvende babbel.

Werken bij ons?

Inzichten in recruitment, IT & Engineering, maandelijks geplaatst.

Gerelateerde trends & Inzichten

6 Tips voor een efficiënter selectieproces - Zo verlies je geen topkandidaten

5 minuten leestijd
Lees meer

Trainingen bij Madison: hoe wij van jou een toprecruiter maken

5 minuten leestijd
Lees meer

Extralegale voordelen op een rijtje

4 minuten leestijd
Lees meer

Geen auteursrechten meer voor IT'ers: hoe kunnen bedrijven hun loonpakketten optimaliseren?

5 minuten leestijd
Lees meer

Geïnspireerd? Ontdek al onze vacatures!

Met Madison specialiseren wij ons in recruitment voor IT'ers, Ingenieurs en Supply Chain experts, enkel en alleen in Vlaanderen.

Freelance Java Developer
IT Freelance freelance Brussel

Als Java Developer bij onze klant, een overheidsinstantie, draag je bij aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten en breng je wijzigingen aan in bestaande programma's. Daarnaast speel je een belangrijke rol in het automatiseren en optimaliseren van hun testprocessen. Je ontwerpt en implementeert functionele geautomatiseerde testscripts om de dekking van zowel verwachte als onverwachte gedragingen van applicaties te waarborgen. Daarnaast werk je nauw samen in een scrum-team met ontwikke…

Lees meer
Production Engineer
Supply Chain inHouse Gent

Onze klant is wereldwijd een referentie in interieurdesign en bouw met 30 productievestigingen. Ze ontwikkelen en produceren diverse bouwmaterialen. Omwille van hun sterke groei zijn we op zoek naar een Production Engineer. Als Production Engineer word je verantwoordelijk voor dagelijkse technische operaties binnen de afdeling voor maatwerk. Je rapporteert aan de productieleider en werkt samen aan verbeterprojecten om de productie te optimaliseren. Iedere dag kom je voor nieu…

Lees meer
Production Manager
Engineering inHouse Beveren-Waas

Onze klant uit de bouw- en materiaalbehandelingssector is gespecialiseerd in de verkoop, marketing en service van bouwmachines en heftrucks en op zoek naar een Production Manager in regio Beveren. Het aanpassingscentrum is verantwoordelijk voor de afronding van deze machines (assemblage van voorste bevestigingen), de installatie van regionale opties en de pre-delivery inspectie. • Als Productiemanager beheer je alle activiteiten in de fabriek, inclusief assembla…

Lees meer