Groepsfoto 2 Easy Resize com

Waarom werken bij Madison?

Bij Madison zijn we steeds op zoek naar nieuwe talenten om ons team te komen vervoegen. Allemaal goed en wel, maar daar zijn we natuurlijk niet alleen in. Waarom moet jij kiezen voor Madison? We vatten het graag even voor je samen.

Specialisatie is key

We noemen onszelf met enige trots een atypisch rekruteringskantoor. Atypisch? En waarom dan wel? Recruiters hebben namelijk niet altijd de beste reputatie. Ze zijn vaak opdringerig, bombarderen kandidaten met irrelevante vacatures en hebben vaak niet de vaktechnische kennis die in bepaalde sectoren broodnodig is.

Bij Madison is het sleutelwoord specialisatie. Zo werkt er bijvoorbeeld binnen Engineering een voormalig maintenance manager, binnen Supply Chain een handelsingenieur met specialisatie Supply Chain, enzovoort. Door die vakkennis te koppelen aan heel straffe recruiters, kunnen we bedrijven en kandidaten gefundeerd advies op maat geven. Zo hoeven we dus niet terug te vallen op de pusherige tactieken die je te vaak ziet binnen rekrutering. Bovendien groeien al onze consultants zo uit tot experts in hun sector.

Of zoals industrieel ingenieur Willem het omschrijft: “mijn team kan misschien zelf geen pomp uit elkaar halen, maar ze weten wel hoe ze werkt.” Naast de grondige in-house trainingen, is er trouwens ook altijd ruimte om externe opleidingen te volgen. Zo ben je altijd mee met de laatste ontwikkelingen in je sector.

Uniek commissiesysteem

Ook in ons commissiesysteem -een van de allerbeste op de markt- zijn we uniek. Bij veel recruitmentkantoren krijg je een laag basisloon en een hoge commissie of andersom. Bij ons krijg je the best of both worlds met een zeer aantrekkelijk basisloon én hoge commissies die bovendien ook optimaal uitgedacht zijn. Omdat topprestaties nu eenmaal mooie beloningen verdienen.

Oh ja: bij Madison hebben we ook een grondige hekel aan overdreven micromanagement. Onze consultants zijn één voor één experts in hun vak, waardoor we kunnen werken met een heel vlakke structuur waarbij iedereen de vrijheid krijgt om zijn eigen agenda te bepalen, thuis of op kantoor. Daarnaast hangt er altijd een heel losse sfeer waarbij er genoeg gezwanst kan worden.

We leggen je in de watten

Dat onze aanpak zijn vruchten afwerpt, is duidelijk te zien aan de resultaten. Op zes jaar zijn we uitgegroeid tot een kantoor met vijfentwintig consultants met een zeer laag verloop. Ons engineering team bestaat bijvoorbeeld nog altijd uit dezelfde mensen als drie jaar geleden, een zeldzaamheid in onze sector.

Door regelmatige teambuildings en uitstapjes te doen, versterken we de band tussen onze collega’s. Kijk bijvoorbeeld naar onze tweemaandelijkse Team Targets. Iedereen wordt verdeeld in kleine groepjes en werkt samen naar bepaalde targets waar steeds mooiere prijzen aan vasthangen. Skydiven, racen op een circuit, een Champions League match gaan kijken of een dagje wellnessen, eten en overnachten in La Butte Aux Bois of Botanic Sanctuary. Het kan allemaal!

“Als slanke, vlakke organisatie met weinig overheadkosten, kunnen we onze winst terug investeren in onze mensen. Net door het feit dat we zo’n getalenteerd team van consultants hebben, is er de ruimte voor hoge lonen en extralegale voordelen. Daarnaast kunnen we ook constant innoveren en investeren in de allerbeste tools zodat onze consultants optimaal ondersteund kunnen presteren. We vinden het dus niet meer dan normaal dat onze mensen beloond worden voor hun fantastische prestaties”, aldus zaakvoerder Thomas Vleugels. “We kijken constant waar we kunnen bijsturen zodat iedereen optimaal kan mee profiteren van de successen van Madison. Zo zijn we bijvoorbeeld recent gaan aankloppen bij ons sociaal secretariaat om de nettovergoeding voor iedereen te verhogen. Onze mensen werken immers thuis en we wilden graag ons steentje bijdragen om de energiefactuur wat te verzachten.”

Je eerste dag

Dus wat kan je verwachten als je start bij Madison? Om te beginnen ligt er op dag één een uitgebreid extralegaal pakket (iPhone, Macbook, maaltijdcheques, hoge nettovergoedingen, verzekeringen, …) op je te wachten. Daarnaast kan je kiezen tussen een bedrijfswagen, of een mobiliteitsbudget als je geen wagen nodig hebt. Na de nodige trainingen is het tijd voor een ander belangrijk aspect van de Madison-cultuur: eten! We zitten namelijk in hartje Antwerpen, dus er is altijd voor iedereen wat wils. Op zonnige dagen lonken de terrasjes aan de Vogelenmarkt, maar doorgaans laten we het eten tot ons komen. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat er voor de lunch al een stuk of tien Deliveroo drivers gepasseerd zijn.

Ben je toch iets te enthousiast in de pizza’s, hamburgers of bagels gedoken? Geen probleem: onze IT-teamlead en crossfitter extraordinaire Gregg stelt met veel plezier zijn diensten als foodcoach ter beschikking. We hopen dat je van pindakaas en rozijnen houdt.

Kortom: heb je goesting om jezelf te verdiepen in de boeiende wereld van Software, IT, Engineering, Techniekers of Supply Chain? Wil je leren van topconsultants, groeien in je job en een deel worden van een hecht team dat elkaar elke dag ondersteunt? Bekijk dan zeker onze interne vacatures of neem contact op met onze interne recruiter Dagmar voor een vrijblijvende babbel.

Werken bij ons?

Inzichten in recruitment, IT & Engineering, maandelijks geplaatst.

Gerelateerde trends & Inzichten

Software

Auteursrechten / IP-rechten voor softwareontwikkeling in 2024: Een stand van zaken.

3 minuten leestijd
Lees meer
Sales

De effectiviteit van interne referenties

3 minuten leestijd
Lees meer
Sales

Een vreemd paradox: inefficiënte sollicitatieprocessen om schaars talent aan te werven.

5 minuten leestijd
Lees meer
Sales

Madison is genomineerd voor Trends Gazellen 2024!

1 minuut leestijd
Lees meer

Geïnspireerd? Ontdek al onze vacatures!

Met Madison specialiseren wij ons in recruitment voor IT'ers, Ingenieurs en Supply Chain experts, enkel en alleen in Vlaanderen.

Productieverantwoordelijke Voeding
Engineering inHouse Roeselare

FOOD - Onze klant, gestart als familiebedrijf in Staden, is nu een toonaangevende Europese producent van diepvriesgroenten. Gelegen in het agrarische hart van West-Vlaanderen, verwerkt onze klant met zorg dagelijks meer dan 140 soorten verse groenten. Het bedrijf levert dagelijks 80.000.000 kg eindproducten aan internationale distributeurs, met indrukwekkende productielijnen en koelruimtes van -20°C. Als Productie Verantwoordelijke ben je verantwoordelijk voor…

Lees meer
Supply Data Analyst
Supply Chain inHouse Beringen

MANUFACTURING - Onze klant is misschien geen onbekende als de grootste Belgische fietsenproducent. Ze produceren race fietsen en fietsen voor off-road gebruik en zetten sterk in op innovatie en ontwikkeling. Nog steeds kennen ze een sterke groei en zijn ze veel bezig met duurzaamheid. Als Supply Data Analyst ben je verantwoordelijk voor het zorgvuldig beheren van de masterdata. Je onderzoekt en analyseert diverse data-elementen, zoals productinformatie, prijzen en leverancie…

Lees meer
Operations Manager
Supply Chain inHouse Beringen

MANUFACTURING - Onze klant is misschien geen onbekende als de grootste Belgische fietsenproducent. Ze produceren race fietsen en fietsen voor off-road gebruik en zetten sterk in op innovatie en ontwikkeling. Nog steeds kennen ze een sterke groei en zijn ze veel bezig met duurzaamheid. Als Operations Manager van de lakkerij ben je verantwoordelijk voor het aansturen van alle lak operaties. Je stuurt een team van lakkers aan, controleert de productieplanning, lost problemen op…

Lees meer