1080x1080
Software

Succesvol solliciteren als junior software developer: download onze e-paper

“Software Developers zijn enorm in vraag, dus na je studies heb je de goedbetaalde jobs voor het uitkiezen.”

Het is een algemeen aanvaarde stelling, maar helaas blijkt het tegendeel waar voor veel Junior Software Developers. We krijgen heel vaak junior profielen die bij ons komen aankloppen omdat ze na hun studies vaak maandenlang cv’s uitsturen. Als ze al een reactie krijgen, worden ze vaak afgeschreven wegens te weinig ervaring of niet het juiste diploma.

Voor veel starters is dit een frustrerend proces, omdat het niet aansluit bij de verwachtingen die voor en tijdens hun studies werden gecreëerd.

Om talentvolle starters bij te staan in hun zoektocht voerde Madison in samenwerking met UCLL een bevraging bij onze kandidaten en klanten om uit te zoeken met welke frustraties zij zitten, hoe ze hun zoektocht beter kunnen inrichten en wat bedrijven verwachten van een junior software developer.

De resultaten hebben we gebundeld in een handige e-paper, aangevuld met tips en tricks om de slaagkansen van Junior Software Developers te maximaliseren tijdens het sollicitatieproces.


Download hier de e-paper


Wil je graag een vrijblijvend gesprek met een van onze consultants? Neem dan nu contact op.


Inzichten in recruitment, IT & Engineering, maandelijks geplaatst.

Gerelateerde trends & Inzichten

Software

Van AI tot Webontwikkeling: De 5 Programmeertalen die je moet kennen in 2023

5 minuten leestijd
Lees meer
Software

Maken software developers misbruik van hun schaarste?

6 minuten leestijd
Lees meer

Geïnspireerd? Ontdek al onze vacatures!

Met Madison specialiseren wij ons in recruitment voor IT'ers, Ingenieurs en Supply Chain experts, enkel en alleen in Vlaanderen.

Frontend Developer React
Software inHouse Waregem

Voor een West-Vlaams, innovatief familiebedrijf dat marktleider is voor ventilatiesystemen in de residentiële sector, ben ik op zoek naar een Frontend Developer. Je zal kunnen meebouwen aan een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving voor iedereen en mee streven naar doeltreffendere, efficiëntere en gebruiksvriendelijke oplossingen door sterk in te zetten op innovatie. Indien je interesse hebt binnen IoT of Smart Building is dat zeker een gr…

Lees meer
Junior Network Administrator
Software inHouse Zaventem

Voor een onderneming actief in de koelindustrie voor voedingsmiddelen zijn we op zoek naar een network administrator. Denk hierbij aan grote koelzalen voor fruitbedrijven of koelruimtes op schepen voor het bewaren van bederfbare goederen. Op gebied van energie zijn ze vooruitstrevend door innovaties in koeltechnologie, energiebesparende technologieën en CO2-reductie technologie. De compressoren voor deze koelinstallaties worden vervaardigd in België…

Lees meer
Embedded Software Engineer
Software inHouse Waregem

Voor een West-Vlaams, innovatief familiebedrijf dat marktleider is voor ventilatiesystemen in de residentiële sector, ben ik op zoek naar een Embedded Software Engineer. Je zal kunnen meebouwen aan een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving voor iedereen en mee streven naar doeltreffendere, efficiëntere en gebruiksvriendelijke oplossingen door sterk in te zetten op innovatie. Je sluit aan bij een inspirerend team van R&D-ingenieurs en we…

Lees meer