1080x1080
Software

Succesvol solliciteren als junior software developer: download onze e-paper

“Software Developers zijn enorm in vraag, dus na je studies heb je de goedbetaalde jobs voor het uitkiezen.”

Het is een algemeen aanvaarde stelling, maar helaas blijkt het tegendeel waar voor veel Junior Software Developers. We krijgen heel vaak junior profielen die bij ons komen aankloppen omdat ze na hun studies vaak maandenlang cv’s uitsturen. Als ze al een reactie krijgen, worden ze vaak afgeschreven wegens te weinig ervaring of niet het juiste diploma.

Voor veel starters is dit een frustrerend proces, omdat het niet aansluit bij de verwachtingen die voor en tijdens hun studies werden gecreëerd.

Om talentvolle starters bij te staan in hun zoektocht voerde Madison in samenwerking met UCLL een bevraging bij onze kandidaten en klanten om uit te zoeken met welke frustraties zij zitten, hoe ze hun zoektocht beter kunnen inrichten en wat bedrijven verwachten van een junior software developer.

De resultaten hebben we gebundeld in een handige e-paper, aangevuld met tips en tricks om de slaagkansen van Junior Software Developers te maximaliseren tijdens het sollicitatieproces.


Download hier de e-paper


Wil je graag een vrijblijvend gesprek met een van onze consultants? Neem dan nu contact op.


Inzichten in recruitment, IT & Engineering, maandelijks geplaatst.

Gerelateerde trends & Inzichten

Software

Auteursrechten / IP-rechten voor softwareontwikkeling in 2024: Een stand van zaken.

3 minuten leestijd
Lees meer
Software

Van AI tot Webontwikkeling: De 5 Programmeertalen die je moet kennen in 2023

5 minuten leestijd
Lees meer
Software

Maken software developers misbruik van hun schaarste?

6 minuten leestijd
Lees meer

Geïnspireerd? Ontdek al onze vacatures!

Met Madison specialiseren wij ons in recruitment voor IT'ers, Ingenieurs en Supply Chain experts, enkel en alleen in Vlaanderen.

Embedded Software Engineer
Software inHouse Wilrijk

Voor een vooruitstrevende scale-up in Wilrijk die een sensortechnologie heeft ontwikkeld om waterverspilling tegen te gaan, zijn wij op zoek naar een embedded software engineer. Het development team ontwikkelt mechatronics, embedded software en applicatiesoftware. Aan de hand van IoT zal deze sensor kunnen inschatten hoeveel water er precies nodig is. Door hun duurzame visie hebben ze dan ook al tal van prij…

Lees meer
Java developer
Software inHouse Gent

Voor een grensverleggend bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van design software voor 3D CAD tools en cloudbased oplossingen zijn we op zoek naar een gedreven java developer. Je bouwt samen met je collega’s aan een state of the art cloud based web app voor de centralisatie van 3D data. Deze applicatie verbindt data met elkaar binnen de complexe werelden van architectuur, constructie en engineering. Je kennis van Java (Spring Boot) is dan ook een must.

Lees meer
Angular developer
Software inHouse Kortrijk

Voor onze klant, een innovatieve onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde software voor QHSE management (quality, health, safety and environment), ben ik op zoek naar een ervaren Angular developer. Dit is een Belgisch bedrijf dat uitgegroeid is tot internationale wereldspeler, waarbij ze momenteel actief zijn in meer dan 40 landen wereldwijd. Maar liefst 60% van hun klanten zit in het buitenland. Momenteel zijn ze zeer sterk aan het groeien om…

Lees meer