Blog IT en Engineering nieuws & updates


Maandelijks plaatsen we hier onze inzichten in recruitment, IT & Engineering.

Onze perceptie van de invloed van lockdown 1 vs lockdown 2 op de IT- en Engineering sector.

2020/08/12

Artikel

Terug

Bij Madison staan we dagelijks in nauw contact met tal van ondernemingen (van KMO tot multinational), met nadrukkelijke IT en/of Engineering (maakindustrie) operaties. Het was, en is, voor ons interessant om te trachten een rode draad te herkennen in hoe deze ondernemingen en sectoren met de twee lockdowns zijn omgegaan en welke impact ze hadden.

Het werd echter snel duidelijk dat die spreekwoordelijke draad bij IT & Engineering toch fel van kleur verschilt, wanneer we de twee sectoren naast elkaar legden.

Lockdown één

Praten we toch over gelijkenissen, dan vinden we die zeker in lockdown één. Bedrijven manoeuvreerden paniekerig hun schip in een ongeziene storm, zonder zicht op vasteland. Met als gevolg, onbereikbare bedrijven, vacatures on-hold of geschrapt, terwijl er tegelijk meer op werd gerekruteerd (volgens het principe van buy the dip). Noch IT-bedrijven, noch manufacturing-omgevingen konden de impact voorspellen en plaatsten zich in een soort "stand-by" overlevingsmodus.

Toch, wanneer de globale storm stilaan in kaart werd gebracht, implementeerden onze klanten nieuwe manieren van werken om te blijven produceren. Thuiswerk, voorrangs- en hygiënische regels, maaltijden in shiften, enz. 

Zowel voor onze klanten binnen IT en Engineering startten aanwervingsprocedures terug op, zelfs tot het niveau van voor het virus. We waren zelf verbaasd dat productieomgevingen vrijwel onaangetast bleven

Lockdown twee

Vanaf de tweede golf was het anders. Terwijl de eerste “paniekerige” lockdown gelijkaardig verliep voor beide sectoren en resulteerde in een nogal onverwachte stabiliteit, splitste de tweede zich op. In tegenstelling tot manufacturingomgevingen wierven onze IT-klanten volop nieuwe mensen aan. 

Het “nieuwe normaal” installeren is voor hen klaarblijkelijk makkelijker, omdat het al grotendeels in de bedrijfscultuur is doorgevoerd, i.t.t. de logge, hiërarchische olietankers die manufacturing-omgevingen vaak zijn. Bijkomstig, een rookgaszuiveringsinstallatie steek je natuurlijk ook niet zomaar in je rugzak.

De Engineering vacatures werden daarentegen veelvuldig geschrapt, bevroren en gestaakt. Units vielen soms stil door besmettingen. Projecten en budgetten werden zonder pardon naar 2021 uitgesteld en ingenieurs, die nooit gedacht hadden hun job te verliezen, belandden noodgedwongen weer op de arbeidsmarkt.

Opmerkelijk is dat "starre" ingenieursomgevingen zich stilaan afvragen of elke (zware) positie nog wel noodzakelijk is voor de toekomst.

Het is vaak in een hervormde hoedanigheid dat manufacturingbedrijven de draad vandaag gelukkig weer beginnen op te pikken en processen en vacatures weer actief worden gezet.

Voor ons is het natuurlijk interessant, en ons geluk, dat we heel flexibel kunnen werken t.o.v. veranderende noden van klanten in deze twee sectoren. 

We stellen ons de vraag in welke mate die noden veranderd zijn? Welke impact hebben de twee lockdowns reeds gehad op jullie groeiplannen? Is het alle hens aan dek of kan je al wat land zien? En wat zijn de structurele gevolgen en veranderingen voor je organisatie?


 

Wie is Madison?

Als rekruteringskantoor specialiseren wij ons in Software Development en Production & Maintenance Engineering, als reactie op onze eigen frustraties over de manier van communiceren met programmeurs en ingenieurs. Door onze specialisatie begrijpen wij de software- en ingenieursmarkt en presenteren we enkel relevante opportuniteiten/profielen om kandidaten en bedrijven duurzaam met elkaar te verbinden.