lode en simon
Engineering

Ontmoet Simon en Lode: Twee uiteenlopende persoonlijkheden die eenzelfde missie in rekrutering uitdragen bij Madison.

Achttien jaar bedraagt het leeftijdsverschil tussen Simon en Lode. Deze twee engineering consultants hebben uiteenlopende (studie)achtergronden, ervaringen en perspectieven. Beide hebben een eigen verhaal over hoe ze in de recruitmentsector zijn beland en waarom Madison bij hen past. Lees hoe en waarom zij een perfecte match zijn voor zowel het team als voor Madison.

Simon: van filosoof naar recruiter

Simon's pad naar recruitment is een divers traject geweest, gevormd door zijn achtergrond in de filosofie en het onderwijs. Zijn interesse in het bedrijfsleven leidde hem uiteindelijk naar de recruitmentsector. Het verbinden van klanten en kandidaten en de voldoening die hij haalt uit het helpen van mensen bij het vinden van de juiste baan, maken Simon tot de recruiter die hij vandaag de dag is.

Simon werd aangetrokken door de specialisatie en integriteit van Madison, waardoor hij zich meteen thuis voelde. Evenals de mogelijkheid om zich te verdiepen in de dynamische en voortdurend evoluerende engineeringsector sprak hem enorm aan. Als engineering consultant staat Simon voor de uitdaging om complexe profielen te koppelen aan veeleisende en uitdagende functies en omgevingen.

Voor Simon is de sleutel tot succes in recruitment:

Het begrijpen van de bedrijfscultuur en de unieke behoeften van elke klant en kandidaat.

Zijn ervaring en marktkennis stellen hem in staat om te navigeren door de uitdagende en soms frustrerende aspecten van het recruitmentproces.

Lode: student en recruiter

Als 21-jarige student startte Lode zijn recruitmentcarrière als een gevolg van de covidpandemie. Momenteel combineert hij zijn huidige bacheloropleiding bedrijfsmanagement met een carrière in recruitment. Als de jongste consultant bij Madison brengt Lode een frisse blik en energie naar onze engineering afdeling. Lode mag dan jonger zijn, maar moet zeker niet onder doen!

Bij Madison voelde Lode zich aangetrokken tot onze dynamische cultuur en onze focus op kwaliteit boven kwantiteit. Zijn ijverige houding en zijn diepgaande begrip van de engineeringsector, stellen hem in staat om zichzelf voortdurend te ontwikkelen binnen deze sector.

Voor Lode draait recruitment om:

Eerlijkheid, transparantie en het opbouwen van vertrouwen met zowel klanten als kandidaten.

Zijn enthousiasme en zijn vermogen om snel relaties op te bouwen, stellen hem in staat om zelfs de meest uitdagende situaties met vertrouwen aan te pakken.

Een verhaal van samenwerking en groei

Hoewel Simon en Lode verschillende (studie)achtergronden en benaderingen hebben, delen ze een gemeenschappelijk doel: het vinden van de perfecte match tussen bedrijven en talenten in de engineeringsector. Zowel Simon als Lode tonen als recruiters sterke sociale vaardigheden en doorzettingsvermogen, welke zij als essentiële aspecten van het vak beschouwen. Beiden hebben een uniek karakter, maar zijn het erover eens dat een goede recruiter empathisch moet zijn en een diepgaand begrip moet hebben van zowel kandidaten als klanten. Zij benaderen complexe profielen met een combinatie van directe zoekmethoden en vertrouwen op hun netwerk, wat van cruciaal belang is binnen de engineeringsector.

Simon en Lode hechten beiden veel waarde aan open en eerlijke communicatie met kandidaten en klanten om zo vertrouwen op te bouwen. Zij delen ook frustraties over oneerlijke of afstandelijke betrokkenheid in het proces. Door proactief te communiceren met hun klanten en kandidaten blijven zij op de hoogte van ontwikkelingen en trends in de sector. Ondanks hun verschillende leeftijden en individuele uitdagingen, vinden zij ondersteuning bij hun teamleden en waarderen zij de cultuur van Madison, waar de focus ligt op kwaliteit, samenwerking en persoonlijke groei. Het toont aan dat een "goede" recruiter geen leeftijd kent. Hun samenwerking stelt hen in staat om elkaar te kunnen aanvullen en ondersteunen waar nodig.

Ontdek meer bij Madison

Wil je meer weten over hoe Simon, Lode en het hele team bij Madison werken aan het vormgeven van de toekomst binnen recruitment? Bezoek onze website voor meer informatie en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het vinden van jouw ideale carrièremogelijkheden of het invullen van cruciale posities binnen jouw organisatie!


Inzichten in recruitment, IT & Engineering, maandelijks geplaatst.

Gerelateerde trends & Inzichten

Engineering

Duurzaamheid in Engineering: Hoe bedrijven jonge engineers kunnen aantrekken

5 minuten leestijd
Lees meer
Engineering

Meet the team: Engineering

6 minuten leestijd
Lees meer

Geïnspireerd? Ontdek al onze vacatures!

Met Madison specialiseren wij ons in recruitment voor IT'ers, Ingenieurs en Supply Chain experts, enkel en alleen in Vlaanderen.

Quality Assurance Engineer!
Engineering inHouse Kortrijk

Onze klant is reeds meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen van de meest innovatieve oplossingen voor de luchtvaart, defensie & veiligheid. Ze bieden een geavanceerde visualisatieoplossing aan die zowel bruikbaar is in de lucht, op de grond als op zee. De apparatuur die je terugvindt in de cockpit van een vliegtuig, wordt door hen ontworpen en geproduceerd. Als Quality Engineer volg je de kwaliteitsaspecten van de productie op en helpt de organisatie bij het to…

Lees meer
Junior Automation Engineer Electrical
Engineering inHouse Machelen

Voor een internationale speler zijn we op zoek naar een Automation Engineer Electrical. Hun eindproduct is een thermische toepassing die wordt gebruikt in verschillende industrieën zoals automotive, chemie, textiel,.. Wereldwijd telt de groep meer dan honderdduizend werknemers, op de site in de regio van Machelen heerst er nog steeds een erg familiale sfeer met een 100 tal enthousiaste collega’s. In deze rol ben je verantwoordelijk voor ontwikkeling van alle plc en elektrisch gestuurd…

Lees meer
Automation Engineer Electrical
Engineering inHouse Machelen

Voor een internationale speler zijn we op zoek naar een Automation Engineer Electrical. Hun eindproduct is een thermische toepassing die wordt gebruikt in verschillende industrieën zoals automotive, chemie, textiel,.. Wereldwijd telt de groep meer dan honderdduizend werknemers, op de site in de regio van Machelen heerst er nog steeds een erg familiale sfeer met een 100 tal enthousiaste collega’s. In deze rol ben je verantwoordelijk voor ontwikkeling van alle plc en elektrisch gestuurd…

Lees meer