Madinsonlogo
Engineering

Meet the team: Engineering

Het Engineering team van Madison is jarig! Drie jaar geleden stampte een team van vier enthousiastelingen een nieuwe afdeling uit de grond, die ondertussen is uitgegroeid tot een vaste waarde. Onder leiding van een ingenieur die de sector door en door kent, maken ze het verschil met hun technische kennis en ervaring. Hoog tijd om het team -nog steeds diezelfde vier- zelf eens aan het woord te laten.

Gilles Van Hove

“Ik ben in de recruitment wereld gerold na een studentenjob bij een interimkantoor. Toch stond ik er in het begin vrij sceptisch tegenover, omwille van alle clichés die de ronde doen over recruiters. Ik had geen zin om te beginnen bij een pusherig kantoor, maar na enkele gesprekken met Thomas Vleugels was ik overtuigd van de visie van Madison.

Zeker in het begin was het hard werken om de sector te leren kennen en een klantenbestand op te bouwen. Engineering onderscheidt zich ook van andere sectoren doordat bepaalde profielen moeilijk ‘inwisselbaar’ zijn. Een programmeur die kan coderen in een bepaalde taal kan daarmee bij verschillende bedrijven terecht. Een onderhoudsingenieur daarentegen, zal bij het ene bedrijf op een totaal andere manier moeten werken dan bij het andere. Die complexiteit zorgt ervoor dat het soms een behoorlijke zoektocht is om de perfecte match te vinden voor het bedrijf en de kandidaat.

Ondertussen plukken we wel de vruchten van ons harde werk en hebben we zeer sterke relaties met onze klanten. Ook binnen ons team hebben we een heel goede band. In de recruitment sector is er traditioneel een hoog verloop, maar wij werken na drie jaar nog steeds met hetzelfde team en we zijn nog steeds even enthousiast als in het begin.”

Contacteer Gilles

Kim Borgelioen

“Ik ben begonnen als recruiter in de interimsector, waar ik instond voor bouwprofielen. Op zich een superleuke job, maar ik wilde me meer richten op samenwerkingen op lange termijn. Madison had toen al een uitstekende software afdeling en wilde uitbreiden naar technische profielen. Het verhaal van Madison sprak me sowieso al aan, maar de uitdaging om een volledig nieuwe afdeling uit de grond te stampen, gaf voor mij de doorslag.

De eerste weken kregen we een paar pittige technische trainingen van onze team lead Willem Noyen, die de sector door en door kent met zijn ervaring als ingenieur. Ik had al wel wat ervaring als recruiter, maar het technische gedeelte was compleet nieuw voor mij. Daarom was het ook een enorme meerwaarde om samen te werken met iemand die de job zelf heeft uitgevoerd.

Het voordeel dat wij hebben als klein kantoor is dat we voor onze klanten heel dedicated werken. We zitten in een kleine niche en focussen op heel specifieke profielen per regio. We houden ook telkens zeer uitgebreide intakegesprekken en screenings. Dat zorgt ervoor dat we perfect op de hoogte zijn van de noden van de markt en onze klanten. Dat merken we trouwens ook aan de positieve feedback die we krijgen van klanten.”

Contacteer Kim

Willem Noyen

“Ik ben zelf afgestudeerd als industrieel ingenieur en heb enkele jaren gewerkt als product engineer en maintenance manager. Daar ben ik voor de eerste keer in aanraking gekomen met rekrutering, omdat ik regelmatig technische profielen nodig had. Dat was soms behoorlijk frustrerend omdat veel recruiters me aan de lopende band bestookten met ongeschikte kandidaten, omdat ze zelf duidelijk niet genoeg technische kennis hadden over de jobinhoud. Daarnaast kreeg ik zelf ook het ene irrelevante voorstel na het andere en werden er soms heel pusherige tactieken toegepast.

Ik kende zaakvoerders Thomas Vleugels en Thomas Swennen uit onze studententijd en zij hadden met Madison een heel sterk concept rond software recruitment opgestart. Ze vertrokken in de eerste plaats vanuit vakkennis en ervaring en dat sprak me enorm aan. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en besloten om de visie van Madison ook toe te passen in een nieuwe engineering afdeling.

Mijn rol bestond in het begin vooral uit technische trainingen geven aan onze consultants. De eerste weken heb ik mijn collega’s helemaal ondergedompeld in de wereld van engineering, compleet met een zelfgeschreven cursus. Hoe zit de markt in elkaar, welke verschillende soorten ingenieurs zijn er, wat is hun specifieke jobinhoud enzovoort. Aan het eind van de training heb ik ze zelfs een examen gegeven. Onze consultants kunnen zelf misschien geen pomp uit elkaar halen, maar ondertussen kunnen ze wel vlot meepraten met ingenieurs (lacht).

Het concept sloeg aan bij klanten en er was duidelijk een tekort aan recruiters die zelf ook over genoeg technische bagage beschikken. Veel bedrijven kwamen trouwens ook bij ons aankloppen voor technische profielen. Om aan die nood tegemoet te komen hebben we onze cel Techniekers opgestart, waarmee we nauw samenwerken. Ondertussen zijn we een gevestigde waarde en merk ik dat onze aanpak zeer goed in de smaak valt. Daar mogen we heel trots op zijn.”

Contacteer Willem

Simon Van Haeren

“Na mijn studies Filosofie ben ik meteen in het onderwijs gestapt. Toch wilde ik ook echt wel eens proeven van het bedrijfsleven en ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het is net doordat ik een aantal gesprekken met recruiters had gehad, dat ik dacht dat dat wel eens zou kunnen zijn waar ik naar op zoek was. Uiteindelijk ben ik bij Madison terecht gekomen en daar had ik meteen een goed gevoel bij. Ik dacht zelfs: als ik ergens zou passen als recruiter, dan is het waarschijnlijk enkel bij Madison (lacht).

Ik kreeg hier van in het begin de kans om me te specialiseren in een nichemarkt. Ik ontdek graag nieuwe dingen en kan hier elke dag bijleren over technologische evoluties in de markt, dat is voor mij persoonlijk een enorme plus. Bovendien geeft die technische kennis ons team meteen een streepje voor op de concurrentie, want het is een sector waar je constant moet bij blijven.

Bovendien merk ik ook dat we in een maatschappelijk relevante sector werken. Technologie biedt immers de mogelijkheden om de grote uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Denk maar aan energie, voedselveiligheid of duurzaamheid. Veel ingenieurs zijn daar ook bewust mee bezig en laten hun keuze van werkgever daar voor een stuk van af hangen. Mensen willen nu eenmaal werken in een bedrijf waar ze zichzelf in herkennen en dat aansluit bij hun waarden. Ik merk ook dat steeds meer bedrijven daar actief mee bezig zijn en beseffen dat ze zich op een bepaalde manier moeten profileren om kandidaten aan te trekken.”

Contacteer Simon

Inzichten in recruitment, IT & Engineering, maandelijks geplaatst.

Gerelateerde trends & Inzichten

Engineering

Ontmoet Simon en Lode: Twee uiteenlopende persoonlijkheden die eenzelfde missie in rekrutering uitdragen bij Madison.

4 minuten leestijd
Lees meer
Engineering

Duurzaamheid in Engineering: Hoe bedrijven jonge engineers kunnen aantrekken

5 minuten leestijd
Lees meer

Geïnspireerd? Ontdek al onze vacatures!

Met Madison specialiseren wij ons in recruitment voor IT'ers, Ingenieurs en Supply Chain experts, enkel en alleen in Vlaanderen.

Mechanical Maintenance Manager
Engineering inHouse Overpelt

Voor één van de voornaamste fabrikanten van kunststof materialen (sector chemie) voor de foodsector zijn we op zoek naar een Mechanical Maintenance Manager. Wereldwijd stellen ze ongeveer 1000 mensen te werk, in de regio van Overpelt zijn een 300-tal mensen werkzaam. Als mechanical maintenance manager ben je verantwoordelijk voor het in optimale conditie houden van de productie-installaties (machines en nutsvoorzieningen). Je rapporteert aan de manager technical se…

Lees meer
Process Engineer (Brouwerij)
Engineering inHouse Puurs

Voor één van de absolute koplopers in de brouwerij-sector ben ik momenteel op zoek naar een ondernemende Process Engineer Production en een Process Engineer Quality & Energy. De functies kaderen binnen één van de 'flag-ship-operations' van deze Belgische groep. Als Process Engineer zal je een belangrijke rol spelen in het realiseren van de ambities van het bedrijf binnen jouw focus: productie, technologie, kwaliteit, ... Daarbij mag je rekenen op een bijzonder mooi sa…

Lees meer
Continious Improvement Manager
Engineering inHouse Antwerpen

Voor een toonaangevende speler in de regio van Antwerpen zijn we op zoek naar een Technical project manager. Dit bedrijf is een internationale onderneming, bekend om het produceren van coatings voor verschillende doeleinden. De vestiging in de regio van Antwerpen is één van de meest productieve en winstgevende wereldwijd. Op de site zijn er heel wat verbeterprojecten op til inzake duurzaamheid en daarvoor kom jij in beeld. Als Continious Improvement Manager ga je een veelzijdig…

Lees meer