Cover fb

Madison: recruitment zoals je het (niet) verwacht

Recruiters: het zijn gladde, pusherige types die je op onmogelijke momenten lastigvallen met jobs die totaal niet bij je passen. Bovendien zijn ze niet echt geïnteresseerd in jou, maar enkel in hun eigen commissie.

Je ziet het: we zijn zelf heel goed op de hoogte van de vooroordelen die rond onze job hangen. Daarom hebben we van in het begin de keuze gemaakt dat Madison het anders zou doen. Een zestal jaar later kunnen zowel wij als onze klanten en kandidaten beamen dat we in ons opzet geslaagd zijn.

Maar wat maakt van Madison dan zo’n buitenbeentje binnen een sector die nog vaak scheef bekeken wordt?

Gespecialiseerde recruiters

Het grootste verschil met onze concullega’s is ongetwijfeld de grondige technische kennis van onze consultants. Het verschil tussen Java en Javascript niet kennen en jezelf een IT-recruiter noemen? Die vlieger gaat bij ons niet op. Onze in-house specialisten geven nieuwe collega’s vanaf dag één een grondige training in IT, supply chain of engineering, zodat ze echte specialisten worden.

Zo hebben we in onze teams onder andere een ex-maintenance manager, een handelsingenieur, een logistiek planner en verschillende juridische profielen. Een groot contrast met andere kantoren, waar vaak enkel de nadruk wordt gelegd op salestalent met weinig technische kennis.

De Madison-recruiters zijn dan ook véél meer adviseurs dan verkopers. Ze werken vanuit een oprechte passie voor hun sector en willen mensen met dezelfde passie verder helpen in hun carrière. Door hun grondige kennis van de markt kunnen ze nieuwe kandidaten vaak meteen een bedrijf aanraden waarvan ze weten dat het een goede match is.

Vergelijk het hiermee: je wil een nieuwe auto kopen, dus je stapt naar die ene vriend die er álles van kent. Die geeft je meteen een gepassioneerde uitleg en een handvol voorstellen van wagens die perfect zijn voor wat jij nodig hebt. Dat is de Madison-ervaring in een notendop.

Discretie: vertrouwen en respect voor jouw privacy

We begrijpen als geen ander dat we omgaan met gevoelige, persoonlijke informatie van zowel kandidaten als bedrijven. We maken er dan ook een erezaak van om er zeer discreet mee om te springen en informatie enkel te delen met mensen die ervan op de hoogte moeten zijn.

Bij kandidaten gebeurt dat volgens een heel simpel principe: we stellen je alleen voor bij een bedrijf als jij daarvoor de toestemming geeft. Zo zijn wij er zeker van dat we enkel relevante profielen voorstellen en kan jij gerust zijn dat jouw gegevens enkel terechtkomen waar jij wil. De voorstelling zelf gebeurt altijd via mail, voorzien van informatieve context over het profiel in kwestie.

Door onze technische kennis moeten wij niet terugvallen op wanpraktijken als massaal, ongevraagd cv's pushen of kandidaten stalken. Onze in-house specialist arbeidsrecht waakt streng over de privacyregels en best practices. Zo houden we er een heel respectabele reputatie op na en bouwen we vooral duurzame relaties op.

Integriteit: transparantie door het hele proces

Bij Madison staan eerlijkheid en transparantie voorop in alles wat we doen. Onze voorwaarden zijn eenvoudig en glashelder zodat je nooit voor verrassingen of onverwachte kosten komt te staan. Je hoeft dus geen Terms & Conditions van 75 pagina’s vol kleine lettertjes te doorploegen om de addertjes onder het gras te vinden.

Bij nieuwe klanten beginnen we elke samenwerking door elkaar grondig te leren kennen. Jij krijgt een volledig inzicht in hoe we de zoektocht voor jouw bedrijf aanpakken en wij doen er alles aan om jouw bedrijf en vacatures van naaldje tot draadje te doorgronden. Op die manier zorgen we ervoor dat we potentiële kandidaten niet alleen de vereiste jobcompetenties meegeven, maar ook jouw bedrijfscultuur en filosofie in the picture zetten.

Onze facturering is de ideale mix tussen een no cure no pay en retained-model. Bij no cure, no pay betaal je enkel als er een aanwerving gebeurt. Bij retained betaal je eerst een voorschot en dan verschillende schijven. Beiden hebben voor- en nadelen. Retained geeft je vaak een werkperiode van drie tot zes maanden, wat volgens ons geen urgency creëert bij de recruiters. Bovendien moet de klant volgens dat systeem nog steeds een fee betalen als er via een ander kanaal een kandidaat binnen komt.

Het retained-systeem zint ons niet, omdat we niet willen dat klanten maandenlang aan ons vasthangen, als onze zoektocht om een of andere reden stroever zou lopen. Wij werken dus volgens een no cure no pay model op basis van een gentlemen’s agreement. We vragen een maand exclusiviteit om onze zoektocht te doen, maar als er binnen die maand bij jou een topkandidaat via een ander kanaal solliciteert, willen we natuurlijk wel dat je die zonder gedoe kan aannemen. Het belangrijkste is immers dat jouw probleem opgelost is. We zijn ervan overtuigd dat zo’n transparante manier van werken in goed vertrouwen het beste model is.

Single point of contact: jouw persoonlijke recruiter

Uit ervaring weten we dat veel bedrijven kiezen voor consultants, niet voor kantoren. Door de top reputatie van onze recruiters werken we met veel bedrijven dan ook al jaren samen.

Na een grondig intakegesprek doorloop je de rest van het proces met één contactpersoon. Zo zorgen we ervoor dat alle communicatie duidelijk verloopt en je steeds weet waar je terecht kan met al je vragen en niet elke keer opnieuw je verhaal moet doen. We betrekken trouwens bij alle meetings een senior consultant, zodat er in geval van afwezigheid of ziekte altijd iemand is die jouw dossier tot in de puntjes kent.

Na de voorstelling van een kandidaat organiseert jouw persoonlijke recruitment consultant mee de interviews, verzamelt en communiceert de feedback, … Kortom hij of zij modereert het volledige sollicitatieproces van begin tot eind, zonder extra kosten.

Ben je dus op zoek naar een gespecialiseerd recruitment kantoor met gepassioneerde, ervaren recruiters die voor jou alles uit de kast halen? Look no further en stuur ons een mailtje. Wedden dat we je verder helpen?


Inzichten in recruitment, IT & Engineering, maandelijks geplaatst.

Gerelateerde trends & Inzichten

Engineering

Ontmoet Simon en Lode: Twee uiteenlopende persoonlijkheden die eenzelfde missie in rekrutering uitdragen bij Madison.

4 minuten leestijd
Lees meer
Supply Chain

Supply Chain functies, divisies en loonverschillen uitgelegd.

3 minuten leestijd
Lees meer
Supply Chain

Wat is Supply Chain? Een diepgaande rondleiding in een boeiende sector.

9 minuten leestijd
Lees meer
Supply Chain

Wat doet een Supply Chain Analyst?

4 minuten leestijd
Lees meer

Geïnspireerd? Ontdek al onze vacatures!

Met Madison specialiseren wij ons in recruitment voor IT'ers, Ingenieurs en Supply Chain experts, enkel en alleen in Vlaanderen.

Full Stack Developer
Software inHouse Merelbeke

Voor een internationale speler op de markt van online advertising in de regio Gent zijn we op zoek naar een Software engineer. Je komt terecht in een bruisend internationaal bedrijf waar innovatief te werk gaan met de nieuwste technologieën en persoonlijke groei centraal staan. In de wereld van online advertising richten zij zich volledig op video advertising. Aan de hand van een transparante aanpak voorzien ze een ‘authentic impression’ waar de ‘ad viewability’, ‘brand safety’ …

Lees meer
Warehouse Project Manager
Supply Chain inHouse Meeuwen

DISTRIBUTION/AUTOMOTIVE - Onze klant is een entiteit van een grotere bedrijf die ervoor zorgt dat alle dealers, garages en partners over de juiste onderdelen beschikken. Vanuit hun site verschepen ze alle reserve onderdelen wereldwijd als logistieke hart van het bedrijf. Als Warehouse Project Manager ben je verantwoordelijk om verschillende projecten op te nemen van de 2035 roadmap die gebouwd is om van deze onderneming een hypermoderne logistiek draaischijf te mak…

Lees meer
Manufacturing Controller
Sales inHouse Hoogstraten

De Manufacturing Controller is verantwoordelijk voor het beheer van de financiële operaties binnen de productiefaciliteit om de financiële gezondheid en operationele efficiëntie van het productieproces te waarborgen. Deze rol vereist nauwe samenwerking met productieteams, senior management en andere belanghebbenden om productiekosten te optimaliseren, winstgevendheid te vergroten en strategische besluitvorming te ondersteunen. De Manufacturing Controller zal verantwoordelijk zijn voor…

Lees meer