Cover fb

Madison: recruitment zoals je het (niet) verwacht

Recruiters: het zijn gladde, pusherige types die je op onmogelijke momenten lastigvallen met jobs die totaal niet bij je passen. Bovendien zijn ze niet echt geïnteresseerd in jou, maar enkel in hun eigen commissie.

Je ziet het: we zijn zelf heel goed op de hoogte van de vooroordelen die rond onze job hangen. Daarom hebben we van in het begin de keuze gemaakt dat Madison het anders zou doen. Een zestal jaar later kunnen zowel wij als onze klanten en kandidaten beamen dat we in ons opzet geslaagd zijn.

Maar wat maakt van Madison dan zo’n buitenbeentje binnen een sector die nog vaak scheef bekeken wordt?

Gespecialiseerde recruiters

Het grootste verschil met onze concullega’s is ongetwijfeld de grondige technische kennis van onze consultants. Het verschil tussen Java en Javascript niet kennen en jezelf een IT-recruiter noemen? Die vlieger gaat bij ons niet op. Onze in-house specialisten geven nieuwe collega’s vanaf dag één een grondige training in IT, supply chain of engineering, zodat ze echte specialisten worden.

Zo hebben we in onze teams onder andere een ex-maintenance manager, een handelsingenieur, een logistiek planner en verschillende juridische profielen. Een groot contrast met andere kantoren, waar vaak enkel de nadruk wordt gelegd op salestalent met weinig technische kennis.

De Madison-recruiters zijn dan ook véél meer adviseurs dan verkopers. Ze werken vanuit een oprechte passie voor hun sector en willen mensen met dezelfde passie verder helpen in hun carrière. Door hun grondige kennis van de markt kunnen ze nieuwe kandidaten vaak meteen een bedrijf aanraden waarvan ze weten dat het een goede match is.

Vergelijk het hiermee: je wil een nieuwe auto kopen, dus je stapt naar die ene vriend die er álles van kent. Die geeft je meteen een gepassioneerde uitleg en een handvol voorstellen van wagens die perfect zijn voor wat jij nodig hebt. Dat is de Madison-ervaring in een notendop.

Discretie: vertrouwen en respect voor jouw privacy

We begrijpen als geen ander dat we omgaan met gevoelige, persoonlijke informatie van zowel kandidaten als bedrijven. We maken er dan ook een erezaak van om er zeer discreet mee om te springen en informatie enkel te delen met mensen die ervan op de hoogte moeten zijn.

Bij kandidaten gebeurt dat volgens een heel simpel principe: we stellen je alleen voor bij een bedrijf als jij daarvoor de toestemming geeft. Zo zijn wij er zeker van dat we enkel relevante profielen voorstellen en kan jij gerust zijn dat jouw gegevens enkel terechtkomen waar jij wil. De voorstelling zelf gebeurt altijd via mail, voorzien van informatieve context over het profiel in kwestie.

Door onze technische kennis moeten wij niet terugvallen op wanpraktijken als massaal, ongevraagd cv's pushen of kandidaten stalken. Onze in-house specialist arbeidsrecht waakt streng over de privacyregels en best practices. Zo houden we er een heel respectabele reputatie op na en bouwen we vooral duurzame relaties op.

Integriteit: transparantie door het hele proces

Bij Madison staan eerlijkheid en transparantie voorop in alles wat we doen. Onze voorwaarden zijn eenvoudig en glashelder zodat je nooit voor verrassingen of onverwachte kosten komt te staan. Je hoeft dus geen Terms & Conditions van 75 pagina’s vol kleine lettertjes te doorploegen om de addertjes onder het gras te vinden.

Kandidaten ergeren zich vaak aan bepaalde recruitment-praktijken. Ze krijgen 100 voorstellen waarvan er 99 niet relevant zijn. Ze botsen constant op fake vacatures die enkel bedoeld zijn als reclame. Of de recruiters willen niet zeggen voor welk bedrijf ze eigenlijk solliciteren, uit angst dat ze gepasseerd worden. Hier kunnen we kort over zijn: daar doen wij absoluut niet aan mee.

Bij nieuwe klanten beginnen we elke samenwerking door elkaar grondig te leren kennen. Jij krijgt een volledig inzicht in hoe we de zoektocht voor jouw bedrijf aanpakken en wij doen er alles aan om jouw bedrijf en vacatures van naaldje tot draadje te doorgronden. Op die manier zorgen we ervoor dat we potentiële kandidaten niet alleen de vereiste jobcompetenties meegeven, maar ook jouw bedrijfscultuur en filosofie in the picture zetten.

Onze facturering is de ideale mix tussen een no cure no pay en retained-model. Bij no cure, no pay betaal je enkel als er een aanwerving gebeurt. Bij retained betaal je eerst een voorschot en dan verschillende schijven. Beiden hebben voor- en nadelen. Retained geeft je vaak een werkperiode van drie tot zes maanden, wat volgens ons geen urgency creëert bij de recruiters. Bovendien moet de klant volgens dat systeem nog steeds een fee betalen als er via een ander kanaal een kandidaat binnen komt.

Het retained-systeem zint ons niet, omdat we niet willen dat klanten maandenlang aan ons vasthangen, als onze zoektocht om een of andere reden stroever zou lopen. Wij werken dus volgens een no cure no pay model op basis van een gentlemen’s agreement. We vragen een maand exclusiviteit om onze zoektocht te doen, maar als er binnen die maand bij jou een topkandidaat via een ander kanaal solliciteert, willen we natuurlijk wel dat je die zonder gedoe kan aannemen. Het belangrijkste is immers dat jouw probleem opgelost is. We zijn ervan overtuigd dat zo’n transparante manier van werken in goed vertrouwen het beste model is.

Single point of contact: jouw persoonlijke recruiter

Uit ervaring weten we dat veel bedrijven kiezen voor consultants, niet voor kantoren. Door de top reputatie van onze recruiters werken we met veel bedrijven dan ook al jaren samen.

Na een grondig intakegesprek doorloop je de rest van het proces met één contactpersoon. Zo zorgen we ervoor dat alle communicatie duidelijk verloopt en je steeds weet waar je terecht kan met al je vragen en niet elke keer opnieuw je verhaal moet doen. We betrekken trouwens bij alle meetings een senior consultant, zodat er in geval van afwezigheid of ziekte altijd iemand is die jouw dossier tot in de puntjes kent.

Na de voorstelling van een kandidaat organiseert jouw persoonlijke recruitment consultant mee de interviews, verzamelt en communiceert de feedback, … Kortom hij of zij modereert het volledige sollicitatieproces van begin tot eind, zonder extra kosten.

Ben je dus op zoek naar een gespecialiseerd recruitment kantoor met gepassioneerde, ervaren recruiters die voor jou alles uit de kast halen? Look no further en stuur ons een mailtje. Wedden dat we je verder helpen?


Inzichten in recruitment, IT & Engineering, maandelijks geplaatst.

Gerelateerde trends & Inzichten

6 Tips voor een efficiënter selectieproces - Zo verlies je geen topkandidaten

5 minuten leestijd
Lees meer

Trainingen bij Madison: hoe wij van jou een toprecruiter maken

5 minuten leestijd
Lees meer

Extralegale voordelen op een rijtje

4 minuten leestijd
Lees meer

Geen auteursrechten meer voor IT'ers: hoe kunnen bedrijven hun loonpakketten optimaliseren?

5 minuten leestijd
Lees meer

Geïnspireerd? Ontdek al onze vacatures!

Met Madison specialiseren wij ons in recruitment voor IT'ers, Ingenieurs en Supply Chain experts, enkel en alleen in Vlaanderen.

Freelance Java Developer
IT Freelance freelance Brussel

Als Java Developer bij onze klant, een overheidsinstantie, draag je bij aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten en breng je wijzigingen aan in bestaande programma's. Daarnaast speel je een belangrijke rol in het automatiseren en optimaliseren van hun testprocessen. Je ontwerpt en implementeert functionele geautomatiseerde testscripts om de dekking van zowel verwachte als onverwachte gedragingen van applicaties te waarborgen. Daarnaast werk je nauw samen in een scrum-team met ontwikke…

Lees meer
Production Engineer
Supply Chain inHouse Gent

Onze klant is wereldwijd een referentie in interieurdesign en bouw met 30 productievestigingen. Ze ontwikkelen en produceren diverse bouwmaterialen. Omwille van hun sterke groei zijn we op zoek naar een Production Engineer. Als Production Engineer word je verantwoordelijk voor dagelijkse technische operaties binnen de afdeling voor maatwerk. Je rapporteert aan de productieleider en werkt samen aan verbeterprojecten om de productie te optimaliseren. Iedere dag kom je voor nieu…

Lees meer
Production Manager
Engineering inHouse Beveren-Waas

Onze klant uit de bouw- en materiaalbehandelingssector is gespecialiseerd in de verkoop, marketing en service van bouwmachines en heftrucks en op zoek naar een Production Manager in regio Beveren. Het aanpassingscentrum is verantwoordelijk voor de afronding van deze machines (assemblage van voorste bevestigingen), de installatie van regionale opties en de pre-delivery inspectie. • Als Productiemanager beheer je alle activiteiten in de fabriek, inclusief assembla…

Lees meer