How to Make a Great First Impression in a Remote Job Interview 1024x512

5 Tips om beter samen te werken met je recruitment consultant

Je zit al maanden met die ene functie die je maar niet ingevuld krijgt. Je hebt je eigen netwerk aangesproken, vacatures op Indeed en LinkedIn geplaatst ,.. Misschien heb je zelfs al enkele kandidaten uitgenodigd en toch krijg je die functie maar niet ingevuld. Werk voor professionals dus. Door een gespecialiseerd recruitment kantoor in te schakelen, maak jij weer tijd vrij voor de andere facetten van de job. Ondertussen gaan wij op zoek naar de geknipte kandidaat voor jouw bedrijf. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om de samenwerking met je recruitment consultant optimaal te laten verlopen.

1. Zorg voor een duidelijke functieomschrijving

Het lijkt evident, maar hoe gedetailleerder en specifieker je bent over de vereisten en de gewenste kwalificaties van een kandidaat, hoe makkelijker onze consultants de geschikte persoon zullen vinden.Die functieomschrijving bestaat oa uit: een lijst met taken die de kandidaat zal moeten uitvoeren, de gewenste opleiding, ervaring en skills.

Daarnaast is het ook handig om je bedrijf kort voor te stellen. Denk maar aan de bedrijfscultuur, filosofie en zaken als work-life balans. Probeer tenslotte ook een heldere vacaturetekst op te stellen. Wees specifiek over de ervaring en skills die je verwacht, maar verlies jezelf niet in eindeloos vakjargon. Heb je hierbij hulp nodig? Onze recruitment consultants hebben letterlijk duizenden vacatures en cv’s gescreend en weten perfect waar er bijgeschaafd moet worden.

2. Stel realistische verwachtingen

Wees van in het begin duidelijk over je timeline en budget, zodat onze consultants gericht aan de slag kunnen. De juiste kandidaat vinden, kan soms een tijdje duren en een witte raaf schud je niet zomaar uit je mouw. Hou er ook rekening mee dat de competitie om bepaalde profielen binnen te halen erg hoog is. Sommige profielen zijn nu eenmaal zo zeldzaam en gegeerd dat bedrijven werkelijk alles uit de kast halen om ze binnen te halen. Voor kleinere bedrijven met een beperkt budget kan het dan een frustrerend proces zijn om telkens naast een bepaalde kandidaat te grijpen.

Gelukkig zijn onze recruitment consultants geen opgevers en weten ze altijd wel een oplossing te vinden. Misschien heeft jouw zaak wel bepaalde verborgen troeven die je nog niet hebt uitgespeeld of misschien vind je de geschikte kandidaat wel onder je huidige mensen. Probeer ook zo snel mogelijk te reageren op cv’s. Goeie kandidaten hebben meestal verschillende opties om uit te kiezen, dus als je te lang wacht is je kans vaak verkeken.

3. Zet je bedrijf in de spotlights

In de eerste gesprekken met onze recruitment consultants is het belangrijk dat je hen zoveel mogelijk informatie verschaft over je bedrijf. Wat zijn je core values, hoe maken jouw diensten of producten het verschil en wat zijn je doelen voor de toekomst? Daarnaast is het ook nuttig om een beeld te scheppen van de werkomgeving waarin de kandidaat terecht zal komen. Hoe zijn de teams gestructureerd, hoe zit het met telewerk, is er een mobiliteitsplan, zijn er genoeg opleidingsmogelijkheden, …?

Hoe gedetailleerder het beeld is dat onze consultants hebben, hoe beter ze kunnen inschatten welke kandidaat het meest geschikt is voor jouw functie. Zorg er ook voor dat de leuke kant van je bedrijf online goed zichtbaar is. Een onvergetelijke bedrijfsuitstap of teambuilding gedaan? Zorg dan ook dat potentiële werknemers dat makkelijk kunnen zien op je social media.

4. Zorg voor open communicatie en feedback

Bij Madison staan we op een open en vlotte communicatie, dat maakt het proces voor alle partijen gemakkelijk. Onze recruitment consultants zijn altijd bereikbaar als er wijzigingen zouden opduiken. Communiceer je liefst via mail of telefoon? Wil je graag een vast moment prikken om de stand van zaken te bespreken? Alles kan, laat het ons gewoon weten. Daarnaast is het ook belangrijk om regelmatig feedback te geven. Als er met een voorgestelde kandidaat geen klik is, zeg dan meteen wat er scheelt. Zo kunnen we het zoekproces aanpassen naar de noden van jouw bedrijf.

Daarnaast is het ook voor de kandidaat belangrijk om te weten waarom er geen match was, zo kan hij of zij de feedback meenemen naar een volgende sollicitatie. Ook na de plaatsing van een kandidaat vinden we het zeer belangrijk om in contact te blijven. Hoe verloopt de onboarding, hoe aardt de kandidaat in het bedrijf, ... We willen het heel graag horen! Bij Madison zorgen we sowieso voor een garantieperiode van 6 maanden. In die tijd kunnen beide partijen kijken of de match effectief geslaagd is. Alles in orde? Top! Dan is iedereen gelukkig. Loopt de samenwerking minder vlot? Dan bekijken we samen waar en hoe er verbeterd kan worden.

5. Werk met expert recruiters in IT, supply chain en engineering recruitment

Als gespecialiseerd recruitment kantoor zijn we ervaren rotten in de wereld van IT, supply chain en engineering. De Madison recruiters weten perfect welke profielen er sterk in vraag zijn, wat de courante lonen zijn en hoe ze kandidaten warm maken voor jouw bedrijf.

In tegenstelling tot andere recruitment kantoren, beschikken onze consultants niet alleen over een grondige kennis van de markt, maar ook de specifieke know how rond software development, supply chain en engineering. Bij Madison krijg je dus een single point of contact die effectief met jou meedenkt.

Op zoek naar gespecialiseerd recruitment voor jouw bedrijf? Laat hier je gegevens achter en onze consultants nemen contact met jou op.

Inzichten in recruitment, IT & Engineering, maandelijks geplaatst.

Gerelateerde trends & Inzichten

Techniekers

Het Techniekerlandschap Ontmaskerd: Vooroordelen en Kansen

4 minuten leestijd
Lees meer
Sales

Een vreemd paradox: inefficiënte sollicitatieprocessen om schaars talent aan te werven.

3 minuten leestijd
Lees meer
Sales

De Synergie van AI en Menselijkheid in Recruitment.

4 minuten leestijd
Lees meer

15 Tips Voor Een Efficiënt Onboarding Proces

3 minuten leestijd
Lees meer

Geïnspireerd? Ontdek al onze vacatures!

Met Madison specialiseren wij ons in recruitment voor IT'ers, Ingenieurs en Supply Chain experts, enkel en alleen in Vlaanderen.

Senior Logistic Planner
Supply Chain inHouse Boom

FMCG - Onze klant maakt deel uit van een grotere groep en is een essentiële partner van een retailer. Ze leveren een groot deel van alle verse groenten en fruit aan de verschillende winkels en distributiecentra. Ze streven naar een hogere consumptie van fruit en groenten om zo een gezondere toekomst tegemoet te gaan. Als Logistiek Planner draag je de verantwoordelijkheid voor het opstellen van rapportages betreffende het voorraadniveau en de dagelijkse goederenstro…

Lees meer
Supply Chain Specialist
Supply Chain inHouse Harelbeke

ASSEMBLY - Onze klant is met meer dan 2000 medewerkers het grootste maatwerkbedrijf in Vlaanderen. Hun duurzame visie uiten ze op verschillende vlakken. Enerzijds creëren ze duurzame kansen voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Anderzijds streven ze naar duurzame samenwerkingen met hun klanten. Hun missie gaat verder dan alleen sociale impact. Daarbovenop streven ze naar een ecologische economie door middel van te focussen op circulaire samenwerkingen en project…

Lees meer
Demand Planner
Supply Chain inHouse Leuven

BEVERAGES - Voor onze klant, een zeer gekende brouwerij in de buurt van Leuven, zijn we op zoek naar een Demand Planner. Als Demand Planner ben je de essentiële schakel tussen Sales & Productie. Je analyseert de markt trends, afgelopen sales cijfers en vertaalt de plannen van jouw sales en marketing collega's in concrete cijfers. Je maakt de lange termijn forecast voor productie en speelt een cruciale rol in het maandelijks S&OP proces. Hier bekijk je toekom…

Lees meer